01964 544480 / info@samuelkendall.co.uk

Sporting Retreat 

Beeford, East Riding of Yorkshire

 

The clients of this 1970s detached house wanted to extend and future proof the dwelling for their retirement, accommodating a growing amount of leisure time through the addition of new spaces suited to the clients' hobbies. A new library to accommodate a love of reading which employed solar tunnels to provide natural light into a space without windows, a sheltered viewing gallery to serve a lifelong love of cricket which is also reflected in the expressive garden tiling. The thermal performance of the dwelling was also significantly upgraded through new high performance triple glazed windows.

♢  Dwelling Transformation Capturing Views to Surrounding Sports Grounds

♢  Complex Passive Design & Technology Yielding Highly Efficient Home