01964 544480 / info@samuelkendall.co.uk

Mill Cottage

Cayton Bay, North Yorkshire

Mill Tower House

2002 - 2004

Since its transformation, this house has become a local landmark and gives the impression of being a renovated windmill, which was the intention of the design. The three storey circular tower extension was added together with a circular walkway, octagonal sun lounge and a curved porch.This was a major project, with only the family bathroom remaining unchanged.  Underfloor heating was installed throughout the whole of the ground floor as well as in both first & second floors of the tower extension. Rooflights were used to bring natural light onto the previously dark landing, and a new polished Sapele staircase was added together with a dramatic mosaic tiled entrance hallway.

♢  Coastal Bay Setting

♢  Central Tower Addition

♢  A New Village Landmark

♢  Sand Cement Render Skin

♢  Maximising Home Value Potential

♢  Planted Sun Lounge Wing